Przepis na tort rocher 📖

Oto przepis na tort rocher:

Składniki:
- 300g czekolady mlecznej
- 200g orzechów laskowych
- 6 jajek
- 200g cukru
- 200g masła
- 100g mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Wykonanie:
1. Rozgrzej piekarnik do temperatury 180°C.
2. Wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia.
3. Oddziel białka od żółtek.
4. Białka ubij na sztywno, stopniowo dodając cukier.
5. Do masy z białek stopniowo dodawaj po 1 żółtku, ciągle mieszając.
6. Dodaj przesianą mąkę i delikatnie wymieszaj składniki.
7. Delikatnie dodawaj rozpuszczone masło, cały czas mieszając.
8. Formę do ciasta o średnicy około 24 cm wyłóż pergaminem i wlej do niej masę.
9. Połóż na wierzchu foremki orzechy laskowe.
10. Wstaw tort do nagrzanego piekarnika i piecz przez około 35-40 minut.
11. Po upieczeniu wyjmij z piekarnika i ostudź.
12. W garnuszku rozpuść czekoladę na małym ogniu.
13. Ostudzony biszkopt polej czekoladą.
14. Gotowy tort schłódź przed podaniem.

Smacznego!

Podobne przepisy

tort ferrero rocher
tort urodzinowy ferrero rocher
krem rocher do tortu
sernik ferrero rocher
ciasto ferrero rocher