Przepis na tortille z pieczarkami 📖

Składniki:
- 4 tortille (lub placki tortilli)
- 200 g pieczarek, pokrojonych w plasterki
- 1 cebula, posiekana
- 1 papryka czerwona, pokrojona w paski
- 1 papryka żółta, pokrojona w paski
- 2 ząbki czosnku, posiekane
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżeczka papryki wędzonej
- 1 łyżeczka kminu rzymskiego
- Sól i pieprz do smaku
- Ser żółty, starty (opcjonalnie)
- Koperek, posiekany (opcjonalnie)

Instrukcje:
1. Na dużą patelnię wlej olej i podsmaż cebulę oraz czosnek przez około 2 minuty, aż będą miękkie i aromatyczne.
2. Dodaj pokrojone pieczarki i smaż przez kolejne 5 minut, aż trochę zmiękną i puścią sok.
3. Wsyp paprykę czerwoną i żółtą, dopraw solą, pieprzem, papryką wędzoną i kminem rzymskim. Smaż wszystko razem przez kolejne 3-4 minuty.
4. Na drugiej patelni rozgrzej tortille przez kilka sekund z każdej strony, aby były elastyczne i ciepłe.
5. Na środku każdej tortilli rozłóż równą ilość nadzienia z pieczarkami i warzywami.
6. Jeśli chcesz, posyp startym serem żółtym i posyp posiekanym koperkiem na wierzchu.
7. Zroluj tortille, starając się jednocześnie je dokładnie zawinąć z boków.
8. Podawaj od razu, można również przekroić na pół dla łatwiejszego jedzenia.

Smacznego!

Podobne przepisy

tortille z kurczakiem i pieczarkami
tortille
tortille fit
tortille z kfc
tortille na sniadanie