Przepis na wątróbkę z brokułami 📖

Przepis na wątróbkę z brokułami:

Składniki:
- 500g wątróbki drobiowej
- 1 garść świeżych brokułów
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki masła
- 1/2 szklanki bulionu drobiowego
- sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:
1. Wątróbkę oczyść i pokrój na kawałki. Natrzyj solą i pieprzem.
2. Na patelni rozgrzej jedną łyżkę masła i podsmaż cebulę pokrojoną w kostkę oraz czosnek przez kilka minut, aż staną się miękkie.
3. Dodaj wątróbkę i smaż na średnim ogniu przez około 4-5 minut, aż się zarumieni z obu stron.
4. Dołóż brokuły oraz bulion drobiowy i wszystko razem gotuj przez 10-15 minut, aż brokuły staną się miękkie.
5. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
6. Na osobnej patelni rozgrzej pozostałe masło i podsmaż na nim brokuły przez kilka minut.
7. Podawaj wątróbkę posypaną smażonymi brokułami.

Smacznego!

Podobne przepisy

salatka z brokulami
carbonara z brokułami
gnocchi z brokułami
jajecznice z brokulami
karkówkę z brokułami