Przepis na wątróbkę z królika 📖
Składniki:- 400g wątróbki z królika
- 2 cebule
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki masła
- 1 łyżka oleju roślinnego
- 1/2 szklanki bulionu drobiowego
- 1/4 szklanki mąki
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
1. Wątróbkę oczyść i pokrój na małe plastry. Oprósz je solą i pieprzem, a następnie obtocz w mące.
2. Na patelni rozgrzej masło i olej roślinny. Dodaj pokrojone cebule i czosnek, smaż aż będą miękkie i zaczynają się rumienić.
3. Dodaj na patelnię wątróbkę i smaż z obu stron, aż będą złociste.
4. Następnie dodaj bulion drobiowy i dusz wątróbkę na małym ogniu przez około 15 minut, aż stanie się miękka.
5. Przełóż wątróbkę do miseczki i podawaj gorącą.
Smacznego!