Przepis na wrapy do tortilli 📖
Składniki:- 4 tortille pszennego lub kukurydzianego
Nadzienie:
- 200 g grillowanej piersi z kurczaka, pokrojonej w paski
- 1 cebula, pokrojona w piórka
- 1 papryka czerwona, pokrojona w paski
- 1 papryka żółta, pokrojona w paski
- 1 pomidor, pokrojony w kostkę
- 100 g korniszonów, pokrojonych w plastry
- 4 łyżki sosu jogurtowego
- 4 łyżki sosu pomidorowego
- Sałata lodowa do dekoracji
Przygotowanie:
1. W dużym rondlu na dużej patelni podsmażamy pierś z kurczaka na oliwie, aż stanie się rumiana. Przekładamy na talerz.
2. Na tej samej patelni podsmażamy cebulę, paprykę czerwoną i żółtą, aż staną się miękkie.
3. Dodajemy pomidory i korniszony, mieszamy wszystko razem przez kilka minut.
4. Dodajemy piersi z kurczaka, mieszamy wszystko razem i gotujemy przez chwilę.
5. Na każdej tortilli smarujemy sos jogurtowy, następnie sos pomidorowy.
6. Na górną połowę każdej tortilli układamy nadzienie z kurczaka i warzyw.
7. Składamy dolną połowę tortilli na górę, a następnie boczne krawędzie do środka.
8. Owijamy tortille w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na około 30 minut.
9. Przed podaniem, wyjmujemy z lodówki, usuwamy folię spożywczą i kroimy na połowy.
10. Podajemy z dodatkiem sałaty lodowej i ewentualnie sosem jogurtowym. Smacznego!