Przepis na wrapy wegetarianskie 📖

Oto prosty przepis na wegetariańskie wrapy:

Składniki:
- 4 tortille pszennego lub kukurydzianego
- 1 awokado, pokrojone w plasterki
- 1 czerwona papryka, pokrojona w paseczki
- 1 żółta papryka, pokrojona w paseczki
- 1 marchewka, pokrojona w cienkie paseczki
- 1 ogórek, pokrojony w cienkie plasterki
- Kilka listków sałaty rzymskiej lub lodowej
- Kilka plasterków sera mozzarella
- Sól i pieprz do smaku
- Oliwa do smażenia

Instrukcje:
1. Na patelni rozgrzej trochę oliwy na średnim ogniu.
2. Wrzuć papryki i marchewkę na patelnię i smaż przez około 5 minut, aż warzywa będą miękkie, ale nadal chrupiące. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
3. Usuń warzywa z patelni i odstaw na bok.
4. Na gorącej patelni umieść tortillę i podgrzewaj przez kilka sekund z każdej strony, aż zmięknie.
5. Usuń tortillę z patelni i nałóż na nią sałatę.
6. Następnie dodaj kolejno awokado, papryki, marchewkę, ogórek i mozzarellę.
7. Delikatnie zawiń tortillę, rozpoczynając od jednego końca i zawijając boki, aby składniki były dobrze umieszczone wewnątrz.
8. Powtórz ten proces dla pozostałych tortilli.
9. Wrapsy są gotowe do podania! Możesz je podzielić na pół i podać jako przekąskę lub zjeść jako pełne danie obiadowe.

Smacznego!

Podobne przepisy

wrapy fit
a wrapy
pierogi wegetariańskie
kolacje wegetariańskie
obiady wegetariańskie