Przepis na y biszkopt lidl 📖

Przepis na biszkopt Lidla:

Składniki:
- 4 jajka
- 120 g cukru
- 120 g mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka cukru waniliowego

Instrukcje:
1. Wymieszaj jajka i cukier w misce, aż masa stanie się puszysta i jasna.
2. Dodaj przesianą mąkę pszenną oraz proszek do pieczenia do masy jajecznej i delikatnie wymieszaj, aby wszystkie składniki się połączyły.
3. Przełóż masę do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.
4. Piecz w nagrzanym piekarniku do temperatury 180 stopni Celsjusza przez około 30 minut, aż biszkopt nabierze złocistego koloru i stanie się sprężysty.
5. Po upieczeniu wyjmij biszkopt z piekarnika i pozostaw do ostudzenia.

Twój biszkopt Lidla jest gotowy do dekoracji i nadziewania według własnych preferencji. Smacznego!

Podobne przepisy

biszkopt lidl
prosty biszkopt lidl
lidl leczo
lasagne lidl
mielone lidl