Przepis na z białą kiełbasą i pieczarkami 📖
Składniki:- 4 białe kiełbasy
- 400g świeżych pieczarek
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżka masła
- Sól i pieprz do smaku
- Natka pietruszki do dekoracji
Instrukcje:
1. Kiełbasy pokrój na kawałki o dowolnej wielkości.
2. Pieczarki oczyść i pokrój na plasterki.
3. Cebulę i czosnek obierz i pokrój w drobną kostkę.
4. Na patelni rozgrzej olej i masło.
5. Dodaj na patelnię cebulę i czosnek, smaż przez około 2-3 minuty aż zmiękną.
6. Dodaj na patelnię kiełbasy i smaż na złoty kolor z każdej strony.
7. Następnie dodaj pieczarki i smaż przez około 5 minut aż zmiękną i puścią wodę.
8. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
9. Sprawdź, czy kiełbasa jest całkowicie ugotowana - powinna mieć jednolitą konsystencję bez różowego wnętrza.
10. Na koniec posyp potrawę posiekaną natką pietruszki.
11. Serwuj gorące, najlepiej z chrupiącym pieczywem lub dodatkiem ulubionych warzyw. Smacznego!