Przepis na zupa marchewkowa 📖

Składniki:
- 5 dużych marchewek
- 1 cebula
- 2 ziemniaki
- 1 litr bulionu warzywnego
- 2 łyżki masła
- Sól i pieprz do smaku
- Natka pietruszki do dekoracji

Przygotowanie:
1. Marchewki, cebulę i ziemniaki obierz i pokrój w kostkę.
2. W dużym garnku rozgrzej masło, dodaj cebulę i smaż, aż będzie miękka i lekko złocista.
3. Dodaj marchewki i ziemniaki, mieszaj przez kilka minut.
4. Wlej bulion warzywny i zagotuj. Następnie zmniejsz ogień i gotuj na małym ogniu przez około 20-25 minut lub do momentu, gdy warzywa będą miękkie.
5. Przypraw zupę solą i pieprzem wedle uznania.
6. Zupę marchewkową dokładnie zmiksuj blenderem, aż będzie miała gładką konsystencję.
7. Podawaj zupę na talerzach, posypując ją posiekaną natką pietruszki.

Smacznego!

Podobne przepisy

babkę marchewkową
zupę marchewkową
owsianka marchewkowa
babka marchewkowa
tarta marchewkowa