Przepis na andrut z mleka w proszku 📖

Andrut z mleka w proszku jest prosty do przygotowania i smakuje wyjątkowo. Oto przepis:

Składniki:
- 400 g mleka w proszku
- 250 g cukru
- 200 g masła
- 4 jaja
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- 100 g kakao do dekoracji

Instrukcje:

1. W dużej misce połącz mleko w proszku i cukier, dokładnie wymieszaj.

2. W małym garnku rozpuść masło na wolnym ogniu, a następnie dodaj je do miski z mlekiem w proszku i cukrem. Wszystko razem wymieszaj, aż składniki się połączą.

3. Oddziel białka od żółtek. Białka ubij na sztywną pianę.

4. Do masy mlecznej dodaj żółtka i ekstrakt waniliowy. Wymieszaj dokładnie.

5. Do masy dodaj ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszaj spatulą, aż składniki się połączą.

6. Wylej masę na przygotowaną foremkę o wielkości około 20x20 cm i spłaszcz ją wyrównując wierzch.

7. Chłodź andrut w lodówce przez około 2-3 godziny lub aż stężeje.

8. Przed podaniem posyp andrut kakao i pokrój na kawałki.

Smacznego!

Podobne przepisy

naleśniki z mleka w proszku
andruta z mleka w proszku
andruta bez mleka w proszku
wafle bez mleka w proszku
andruty bez mleka w proszku