Przepis na awokado bezglutenowe 📖

Przepis na awokado bezglutenowe:

Składniki:
- 2 dojrzałe awokado
- 1 pomidor
- 1 cebula
- Sok z 1 limonki
- Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:
1. Awokado przekrój na pół, usuń pestkę i wyjmij miąższ łyżeczką do miseczki.
2. Pomidora oraz cebulę posiekaj drobno.
3. Dodaj posiekane pomidory i cebulę do miseczki z awokado.
4. Wyciśnij sok z limonki do miseczki.
5. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
6. Delikatnie wymieszaj wszystkie składniki, starając się nie rozgnieść awokado kompletnie.
7. Podawaj natychmiast jako dodatek do sałatek, kanapek lub z chipsami tortilla.

Smacznego!

Podobne przepisy

bezglutenowe
rogaliki bezglutenowe
kopytka bezglutenowe
danie bezglutenowe
leniwe bezglutenowe