Przepis na babeczki z kremem i owocami 📖

Składniki:
- 200g masła
- 200g cukru
- 4 jajka
- 200g mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- 200ml śmietany kremówki
- 2 łyżki cukru pudru
- 1 pudełko ulubionych owoców (np. maliny, truskawki, borówki)

Przygotowanie:
1. W misce ubij masło i cukier na puszystą masę.
2. Dodaj po jednym jajku, cały czas ubijając.
3. Wsyp mąkę i proszek do pieczenia, delikatnie wymieszaj składniki.
4. Dodaj ekstrakt waniliowy i dokładnie wymieszaj.
5. Foremki na babeczki wypełnij ciastem do około 2/3 wysokości.
6. Piecz w nagrzanym piekarniku do temperatury 180 stopni Celsjusza przez około 20-25 minut, aż babeczki nabiorą złotego koloru i będą sprężyste pod dotykiem.
7. Wyjmij babeczki z piekarnika i pozwól im ostygnąć.

Przygotowanie kremu:
1. Ubij śmietankę kremówkę w misce, stopniowo dodając cukier puder, aż masa zgęstnieje.
2. Wykańczanie:
3. Odstaw babeczki na bok i przekrój każdą połową.
4. Na dolnej połówce nałóż łyżeczkę kremu, a następnie umieść kilka kawałków ulubionych owoców.
5. Przykryj drugą połówką babeczki.
6. Powtórz dla reszty babeczek.
7. Jeśli chcesz, ozdób wierzch babeczek dodatkowymi owocami.

Teraz możesz cieszyć się smacznymi babeczkami z kremem i owocami!

Podobne przepisy

babeczki z owocami i kremem
babeczki kruche z kremem i owocami
beze z kremem i owocami
rurki z kremem i owocami
babeczki z kremem