Przepis na babke w keksówce 📖

Składniki:
- 200g masła
- 200g cukru
- 4 jajka
- 250g mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżka kakao
- 1 łyżka cukru waniliowego
- 100ml mleka

Przygotowanie:
1. Masło w temperaturze pokojowej utrzyj z cukrem na puszystą masę.
2. Dodaj po jednym jajku, cały czas mieszając.
3. Do masy dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dokładnie wymieszaj, aż składniki się połączą.
4. Podziel ciasto na dwie równe części.
5. Do jednej części ciasta dodaj kakao i cukier waniliowy, wymieszaj.
6. Keksówkę natłuść masłem i wysyp mąką.
7. Na przemian dodawaj do keksówki warstwy jasnego i ciemnego ciasta.
8. Wierzch babki możesz delikatnie przemieszać widelcem, tworząc efekt marmurkowy.
9. Wstaw babkę do nagrzanego piekarnika i piecz przez około 50 minut w temperaturze 180°C.
10. Po upieczeniu wyjmij babkę z piekarnika i ostudź przed podaniem.

Smacznego!

Podobne przepisy

drożdżówkę w keksówce
biszkopt w keksówce
zebre w keksowce
brownie w keksówce
ciasto czekoladowe w keksówce