Przepis na zebre w keksowce 📖

Przepis na zebre w keksowce:

Składniki:
- 200 g masła, rozpuszczonego
- 200 g cukru
- 4 jajka
- 1 łyżeczka wanilii
- 300 g mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 szklanki mleka
- 2 łyżki kakao

Wykonanie:
1. W dużej misce wymieszaj masło i cukier, aż masa będzie kremowa.
2. Dodaj jajka, po jednym, dokładnie mieszając po każdym dodaniu.
3. Dodaj wanilię i mieszaj.
4. Wsyp mąkę oraz proszek do pieczenia i delikatnie wymieszaj składniki.
5. Dodaj mleko i wymieszaj, aż składniki się połączą.
6. Odstaw połowę ciasta do osobnej miski.
7. Do jednej części ciasta dodaj kakao i wymieszaj.
8. Na dnie keksówki wyłóż porcję ciasta bez kakao.
9. Na środek ciasta bez kakao wyłóż porcję ciasta z kakaem.
10. Powtarzaj warstwowanie ciasta bez kakao i z kakaem, aż skończą się składniki.
11. Do nagrzanego piekarnika wstaw keksówkę i piecz przez około 45 minut w temperaturze 180°C.
12. Gdy ciasto jest upieczone, wystudź je przed podaniem.
13. Gotowe ciasto pokrój na plastry i podawaj.

Smacznego!

Podobne przepisy

drożdżówkę w keksówce
brownie w keksówce
babke w keksówce
biszkopt w keksówce
ciasto zebra w keksówce