Przepis na bajaderki biszkoptowe 📖
Składniki:- 200 g pokruszonego biszkoptu
- 100 g masła
- 3 łyżki kakao
- 3 łyżki cukru pudru
- 1 jajko
- 2 łyżki gorącej wody
- orzechy lub bakalie do dekoracji
Sposób przygotowania:
1. W rondelku rozpuść masło razem z cukrem pudrem i kakao, mieszając cały czas.
2. Dodaj jajko i ponownie wymieszaj.
3. Dodaj pokruszony biszkopt oraz gorącą wodę i dokładnie wymieszaj, aż powstanie jednolita masa.
4. Przełóż masę na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i uformuj z niej prostokąt o grubości około 2 cm.
5. Wstaw do lodówki na około 30 minut, aż masy zastygną.
6. Po tym czasie wyjmij masę z lodówki i pokrój na równomierne kawałki.
7. Udekoruj bajaderki orzechami lub bakaliami i odstaw do stężenia w lodówce przez około 2 godziny.
Gotowe! Smacznego!