Przepis na ciastka biszkoptowe 📖

Oto prosty przepis na biszkoptowe ciastka:

Składniki:
- 3 jaja
- 100g cukru
- 100g mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli

Instrukcje:

1. W misce ubij jaja, używając miksera lub trzepaczki, aż będą puszyste i lekko jasne.
2. Dodaj cukier stopniowo, ciągle ubijając, aż masa stanie się gęsta i puszysta.
3. Wsyp mąkę, proszek do pieczenia i sól do masy jajecznej. Delikatnie wymieszaj, używając ruchów od dołu do góry, aby nie utracić puszystości.
4. Przygotuj blachę do pieczenia, wyłożoną papierem do pieczenia.
5. Za pomocą dwóch łyżek nakładaj porcje ciasta na blachę, zostawiając odstępy pomiędzy nimi.
6. Wstaw blachę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza i piecz ciastka przez około 10-12 minut, aż będą lekko złociste.
7. Po upieczeniu wyjmij ciastka z piekarnika i pozostaw je do ostygnięcia na blasze.

Smacznego! Możesz podać biszkoptowe ciastka jako dodatek do herbaty lub kawy.

Podobne przepisy

bajaderki biszkoptowe
ciasto biszkoptowe
biszkoptowe gofry
babeczki biszkoptowe
biszkoptowe babeczki