Przepis na biszkoptowe naleśniki 📖

Oto prosty przepis na biszkoptowe naleśniki:

Składniki:
- 2 jajka
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1 szklanka mleka
- 1 łyżeczka cukru
- szczypta soli
- olej do smażenia

Sposób przygotowania:
1. Oddziel białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodając pod koniec cukier i szczyptę soli.
2. Do żółtek dodajemy mąkę pszenią, mleko i mieszamy, aż uzyskamy gładkie ciasto.
3. Następnie, delikatnie dodajemy ubitą pianę z białek do ciasta, mieszając je łopatką zaczynając od dolnej części miski i unikając nadmiernego mieszania.
4. Na rozgrzaną patelnię należy wylać niewielką ilość ciasta i rozprowadzić na całej powierzchni.
5. Naleśniki smażymy na złoty kolor z obu stron.
6. Gotowe naleśniki można podawać z dowolnymi dodatkami, takimi jak dżem, czekolada, śmietana, owoce.

Smacznego!

Podobne przepisy

naleśniki biszkoptowe
ciasto biszkoptowe na naleśniki
biszkoptowe naleśniki idealne ciasta
bajaderki biszkoptowe
ciasto biszkoptowe