Przepis na bezy pavlova 📖

Przepis na bezy pavlova:

Składniki:
- 4 białka
- 200 g cukru
- 1 łyżeczka octu winnego lub soku z cytryny
- 1 łyżeczka skrobi kukurydzianej
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- Szczypta soli
- Świeże owoce do dekoracji

Instrukcje:
1. Wyłącz piekarnik i włącz go na 120°C.
2. Przygotuj blaszkę do pieczenia, pokrywając ją papierem do pieczenia.
3. Do dużej miski dodaj białka i szczyptę soli. Użyj miksera, aby ubić je na sztywną pianę.
4. Dodaj cukier stopniowo, ubijając cały czas, aż mieszanka stanie się gęsta i błyszcząca.
5. Wymieszaj octem winnym lub sokiem z cytryny, ekstraktem waniliowym i skrobią kukurydzianą.
6. Delikatnie wymieszaj te składniki z pianą z białek.
7. Wylej masę na przygotowaną blaszkę do pieczenia, tworząc okrągłą formę. Możesz również wytwarzać mniejsze bezy.
8. Piecz bez przez około 1,5 godziny, aż zewnętrzna warstwa będzie sucha. Upewnij się, że wnętrze jest nadal wilgotne.
9. Po upieczeniu wyłącz piekarnik i pozostaw bezę w wnętrzu piekarnika, aby wystygła.
10. Przed podaniem udekoruj bezę świeżymi owocami i ewentualnie polej ją bitą śmietaną.

Smacznego!

Podobne przepisy

mini bezy pavlova
tort pavlova
beze pavlova
mini pavlova
beza pavlova