Przepis na mini pavlova 📖

Składniki:

- 4 białka jajek
- 1 szklanka cukru pudru
- 1 łyżeczka octu balsamicznego
- 1 łyżeczka skrobi kukurydzianej
- 1 szklanka śmietany 30%
- owoce do dekoracji (np. truskawki, maliny, jagody)

Przygotowanie:

1. Rozgrzej piekarnik do 120°C.

2. Białka oddziel od żółtek i umieść w misce.

3. Używając miksera, ubij białka na sztywną pianę.

4. Dodaj stopniowo cukier puder ciągle mieszając mikserem.

5. Połącz octem i skrobią kukurydzianą w małej miseczce, a następnie dodaj do masy jajecznej i delikatnie wymieszaj.

6. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, nakładaj małe porcje masy na blaszkę w formie małych krążków.

7. Gotuj około 1 godzinę, aż zewnątrz pavlovae będą chrupiące, a wewnątrz miękkie.

8. Wyjmij kawałki z piekarnika i pozostaw na blasze do ostygnięcia.

9. Ubić śmietanę i dodać na wierzch pavlovae. Udekoruj owocami i serwuj.

Smacznego!

Podobne przepisy

mini bezy pavlova
beze pavlova
tort pavlova
bezy pavlova
beza pavlova