Przepis na bimber kokosowy 📖

Przepis na bimber kokosowy:

Składniki:
- 1 litr spirytusu 96%
- 1 litr mleka kokosowego
- 10 łyżek cukru
- 1 laska wanilii

Przygotowanie:
1. W dużym słoju, dobrze umyj i wysusz szklaną butelkę na zawartość spirytusu.
2. W rondlu połącz mleko kokosowe i cukier. Podgrzewaj na małym ogniu, mieszając aż do rozpuszczenia cukru.
3. Odstaw i pozostaw do ostygnięcia.
4. Przekrój laskę wanilii na pół i użyj ostrej strony noża, aby wydobyć nasiona wanilii.
5. Dodaj nasiona wanilii do mleka kokosowego i cukru.
6. Wlej spirytus do słoja.
7. Następnie dolej przestudzone mieszankę mleka kokosowego, cukru i wanilii do słoja.
8. Zamknij słoik szczelnie i dobrze wstrząśnij, aby składniki się połączyły.
9. Umieść słoik w ciemnym miejscu i pozostaw do odleżenia na co najmniej 2 tygodnie, co kilka dni wstrząsając słoikiem delikatnie.
10. Po 2 tygodniach sprawdź smak bimbrowniaka i jeśli jest zbyt mocny, możesz rozcieńczyć go wodą do preferowanej mocy.
11. Przelej bimber kokosowy do butelek i przechowuj w chłodnym i ciemnym miejscu.
12. Gotowe! Możesz serwować bimber kokosowy i cieszyć się jego smakiem.

Podobne przepisy

tort kokosowy
deser kokosowy
biszkopt kokosowy
sernik kokosowy
fit sernik kokosowy