Przepis na naleśniki biszkoptowe 📖

Składniki:
- 2 szklanki mąki pszennej
- 2 jajka
- 1 szklanka mleka
- pół szklanki wody
- 2 łyżki cukru
- 1 łyżeczka soli
- 2 łyżeczki oleju roślinnego
- masło do smażenia

Przygotowanie:
1. Do dużej miski wsyp mąkę, cukier i sól. Dokładnie wymieszaj.
2. Dodaj jajka, mleko, wodę i olej. Całość energicznie mieszaj, aż powstanie gładkie i jednolite ciasto.
3. Rozgrzej patelnię o średnicy około 20 cm na średnim ogniu. Dodaj trochę masła i poczekaj, aż się rozpuści.
4. Na patelnię wlej niewielką ilość ciasta, rozprowadzając je po całej powierzchni patelni. Smaż naleśnik przez około 2 minuty, aż spód lekko się zarumieni.
5. Delikatnie odwróć naleśnik na drugą stronę i smaż jeszcze przez około 1 minutę.
6. Przełóż gotowy naleśnik na talerz i przykryj, aby się nie wystudził. Powtarzaj te kroki, aż zużyjesz całe ciasto.

Podawaj naleśniki biszkoptowe na ciepło, np. z ulubionymi owocami, jogurtem, dżemem lub bitą śmietaną. Smacznego!

Podobne przepisy

biszkoptowe naleśniki
ciasto biszkoptowe na naleśniki
biszkoptowe naleśniki idealne ciasta
bajaderki biszkoptowe
ciasto biszkoptowe