Przepis na bitki wieprzowe 📖
Składniki:- 4 kotlety wieprzowe
- 2 łyżki mąki pszennej
- 1 łyżka masła
- 1 cebula
- 1/2 szklanki bulionu
- 1/2 szklanki śmietany
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
1. Oprósz kotlety mąką i podsmaż na maśle z obu stron, aż się zrumienią.
2. Wyjmij mięso z patelni i włóż na nią pokrojoną w piórka cebulę. Smaż, aż zmięknie.
3. Wlej bulion i zagotuj.
4. Wrzuć do sosu kotlety, dolej śmietanę i dopraw solą i pieprzem.
5. Dus na wolnym ogniu około 10-15 minut aż mięso będzie miękkie i soczyste.
6. Podawaj z ziemniakami lub ryżem i ulubioną surówką. Smacznego!