Przepis na bitki wolowe 📖

Składniki:
- 4 plastry mięsa z rostbefu
- 2 łyżki mąki pszennej
- 2 łyżki masła
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 2 szklanki bulionu wołowego
- 1 łyżka musztardy
- sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:
1. Mięso uderzyć tłuczkiem mięsnym, a następnie obtoczyć w mące i lekko posolić i popieprzyć.
2. Rozgrzać masło na patelni i podsmażyć mięso na złoty kolor z obu stron. Wyjąć mięso z patelni i odstawić na bok.
3. Na tej samej patelni podsmażyć posiekaną cebulę, a następnie dodać posiekany czosnek i smażyć razem przez około 30 sekund.
4. Do cebuli i czosnku dodać bulion wołowy, musztardę i wymieszać. Doprowadzić do wrzenia.
5. Wrócić mięso do patelni, zmniejszyć gaz i dusić pod przykryciem przez około 1-1,5 godziny, lub do momentu, gdy mięso będzie miękkie.
6. Podawać z ziemniakami puree lub kaszą jaglaną. Smacznego!

Podobne przepisy

bitki wolowe w sosie wlasnym
bitki wieprzowe
karczek bitki
karkowke bitki
żeberka wołowe