Przepis na budyn kajmakowy 📖

Składniki:
- 1 l mleka
- 1 szklanka cukru
- 1/2 szklanki mąki
- 1 łyżka masła
- 1 łyżka miodu
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- 2 łyżki kajmaku

Przygotowanie:
1. W rondlu podgrzej mleko.
2. Dodaj cukier, mąkę oraz cukier waniliowy i mieszaj do uzyskania gęstej, równomiernej masy.
3. Dodaj masło i miód i mieszaj aż do rozpuszczenia składników.
4. Na końcu dodaj kajmak i dokładnie wymieszaj.
5. Zdejmij rondel z ognia i przełóż budyń do miseczek lub foremek.
6. Odstaw budynie do ostygnięcia i stężenia.

Smacznego!

Podobne przepisy

budyn
budyn jaglany
budyn z liofilizowanym proszkiem z maliny i czarnej porzeczki
mazurek kajmakowy
tort kajmakowy