Przepis na budyniowe naleśniki 📖

Składniki:
- 1 szklanka mąki
- 1 szklanka mleka
- 2 jajka
- 2 łyżki cukru
- 1 łyżeczka soli
- 2 łyżki oleju roślinnego
- 1 opakowanie budyniu waniliowego
- 2 łyżki masła

Sposób przygotowania:
1. W misce wymieszaj mąkę, mleko, jajka, cukier, sól i olej, aż powstanie jednolite ciasto.
2. Rozgrzej patelnię i rozpuść na niej trochę masła.
3. Naleśniki smaż na patelni na średnim ogniu.
4. Podczas smażenia naleśników, przygotuj budyń waniliowy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
5. Rozprowadź budyń równomiernie na każdym z naleśników.
6. Zwiń naleśniki w ruloniki, a następnie przekrój je na pół.
7. Ułóż naleśniki na talerzu i posyp je cukrem pudrem.
8. Naleśniki z budyniem są gotowe do podania. Smacznego!

Podobne przepisy

nalesniki fit budyniowe
fit naleśniki budyniowe
naleśniki budyniowe
kulinarna wiola naleśniki budyniowe
racuchy budyniowe