Przepis na burito meksykanskie 📖

Przepis na burrito meksykańskie:

Składniki:

- tortille (4 sztuki)
- mielona wołowina (300g)
- czerwona fasola z puszki (200g)
- papryka czerwona (1 sztuka)
- cebula (1 sztuka)
- czosnek (2 ząbki)
- kolendra (garść)
- sól, pieprz, chili w płatkach
- ser żółty starty (100g)
- olej do smażenia

Przygotowanie:

1. Paprykę kroimy w paseczki, cebulę w kostkę, a czosnek drobno siekamy.
2. Rozgrzewamy olej na patelni i wrzucamy warzywa. Smażymy na złoto przez około 5-7 minut.
3. Dodajemy mieloną wołowinę i smażymy przez około 10 minut na złocisty kolor. W trakcie smażenia dosypujemy sól, pieprz i chili w płatkach.
4. Fasolę odsączamy z zalewy i dodajemy do mięsa. Całość dusimy jeszcze przez 5 minut.
5. Na patelnię układamy tortille i rozgrzewamy je z obu stron.
6. Na każdej tortilli nakładamy po łyżce farszu mięsnego i posypujemy serem.
7. Na wierzchu dekorujemy posiekaną kolendrą.
8. Zwijamy tortillę w formę rulonika i podajemy.

Burrito meksykańskie gotowe! Smacznego!

Podobne przepisy

tortille meksykanskie
meksykańskie nachos
pierożki meksykańskie
risotto meksykańskie
naleśniki meksykańskie fit