Przepis na chłodnik z barszczu czerwonego 📖
Składniki:- 1 szklanka schłodzonego barszczu czerwonego
- 1 ogórek świeży
- 1 pęczek rzodkiewek
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 1 mała cebula
- 1/2 pęczka szczypiorku
- 1/2 pęczka koperku
- 200 ml jogurtu naturalnego
- Sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
1. Ogórek, rzodkiewki, jajka i cebulę drobno pokrój w kostkę.
2. Szczypiorek i koperek posiekaj.
3. W misce wymieszaj schłodzony barszcz czerwony z jogurtem naturalnym.
4. Dodaj pokrojone ogórki, rzodkiewki, jajka, cebulę oraz posiekane szczypiorek i koperek.
5. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
6. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
7. Chłodnik odstaw do lodówki na minimum godzinę, aby dobrze się schłodził.
8. Podawaj chłodnik z dodatkiem kilku kostek lodu, świeżego koperku i opcjonalnie kromki chleba.
Smacznego!