Przepis na ciastka proteinowe 📖

Oto przepis na ciastka proteinowe:

Składniki:
- 1 szklanka mąki migdałowej
- 1/4 szklanki białka w proszku
- 1/4 szklanki erytrytolu (lub innego słodzika)
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/4 łyżeczki soli
- 2 łyżki oleju kokosowego, rozpuszczonego
- 1 jajko
- 1 łyżeczka wanilii

Instrukcje:
1. W jednej misce wymieszaj mąkę migdałową, białko w proszku, erytrytol, proszek do pieczenia i sól. W drugiej misce wymieszaj rozpuszczone olej kokosowy, jajko i wanilię.
2. Połącz zawartość obu misek i wymieszaj, aż powstanie jednolite ciasto.
3. Formuj małe kuleczki z ciasta i umieść je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Delikatnie spłaszcz każdą kulkę.
4. Piecz ciastka w nagrzanym piekarniku do 180 stopni Celsjusza przez około 10-12 minut, aż lekko się zrumienią.
5. Wyjmij ciastka z piekarnika i pozostaw je do ostygnięcia przed podaniem.

Teraz możesz cieszyć się swoimi domowymi, proteinowymi ciastkami! Smacznego!

Podobne przepisy

proteinowe pancakes
proteinowe brownie
babeczki proteinowe
racuchy proteinowe
pancake proteinowe