Przepis na ciasto naleśnikowe z budyniem 📖

Składniki:

- 2 szklanki mąki
- 2 szklanki mleka
- 4 jajka
- 1 łyżka cukru
- 1 paczka cukru waniliowego
- szczypta soli
- olej do smażenia

Dodatkowo:

- 1 opakowanie budyniu (o ulubionym smaku)
- cukier puder do posypania

Przygotowanie:

1. W dużym naczyniu wymieszaj mąkę, mleko, jajka, cukier, cukier waniliowy i szczyptę soli. Całość dokładnie wymieszaj, aż powstanie gładkie ciasto naleśnikowe.
2. Pozostaw ciasto na około 15 minut, aby składniki się połączyły.
3. W tym czasie przygotuj budyń według instrukcji na opakowaniu. Odstaw go na bok, aby wystygł.
4. Na rozgrzaną patelnię naleśnikową lub zwykłą patelnię dodaj niewielką ilość oleju i rozprowadź go równomiernie.
5. Naleśniki smaż na średnim ogniu, zależnie od preferowanego rozmiaru. Wykorzystaj około 1/4 szklanki ciasta na jeden naleśnik.
6. Smaż naleśniki na złocisty kolor z obu stron.
7. Gdy wszystkie naleśniki będą gotowe i wystudzą się, nałóż na każdy łyżeczkę budyniu i równomiernie rozprowadź go na powierzchni.
8. Zwijaj naleśniki w ruloniki, składając ich brzegi.
9. Przed podaniem posyp naleśniki cukrem pudrem.

Smacznego!

Podobne przepisy

ciasto do naleśnikowe
ciasto naleśnikowe
ciasto naleśnikowe z majonezem
ciasto naleśnikowe bezglutenowe
ciasto naleśnikowe na krokiety