Przepis na ciasto z rabarbarem mrozonym 📖

Oto prosty przepis na ciasto z rabarbarem mrożonym:

Składniki:
- 300 g mrożonego rabarbaru
- 200 g cukru
- 250 g mąki
- 125 g masła
- 2 jajka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- cukier puder do posypania

Instrukcje:

1. Rozmroź rabarbar do momentu, gdy będzie miękki.
2. W misce wymieszaj cukier, mąkę, proszek do pieczenia i szczyptę soli.
3. Dodaj masło i dokładnie wymieszaj, aż powstanie kruszonka.
4. Następnie wbij jajka i zagnieć ciasto, aż wszystkie składniki się połączą.
5. Podziel ciasto na dwie części - jedną większą i jedną mniejszą.
6. Rozwałkuj większą część ciasta i wyłóż nią dno formy do pieczenia.
7. Na spód ciasta wyłóż rozmrożony rabarbar.
8. Pokrusz mniejszą część ciasta na wierzch rabarbaru.
9. Piecz ciasto w nagrzanym piekarniku do temperatury 180°C przez około 35-40 minut, aż stanie się złote.
10. Po upieczeniu wyjmij ciasto z piekarnika i wystudź.
11. Przed podaniem posyp ciasto cukrem pudrem.

Smacznego!

Podobne przepisy

kopytka ze szpinakiem mrożonym
makaron ze szpinakiem mrożonym
naleśniki ze szpinakiem mrożonym
makaron z mrożonym szpinakiem i kurczakiem
makaron ze szpinakiem mrożonym i kurczakiem