Przepis na ciemny lukier 📖

Składniki:
- 200 g cukru pudru
- 2 łyżki gorzkiego kakao
- 2-3 łyżki ciepłej wody

Instrukcje:
1. W misce wymieszaj cukier puder z kakao, aby uzyskać jednolitą mieszaninę.
2. Stopniowo dodawaj ciepłą wodę i mieszaj energicznie, aż uzyskasz gęstą i kremową konsystencję.
3. Jeśli lukier jest zbyt gęsty, dodaj kolejną łyżkę wody i wymieszaj dokładnie.
4. Jeśli lukier jest zbyt rzadki, dodaj jeszcze trochę cukru pudru.
5. Gotowy ciemny lukier możesz wykorzystać do polewania ciast, babeczek, muffinek itp.
6. Aby lukier zastygł, pozostaw pokryte nim wypieki na kilka minut.

Smacznego!

Podobne przepisy

biszkopt ciemny z 6 jaj
sernik ciemny
chleb ciemny
bigos ciemny
wysoki ciemny biszkopt