Przepis na dewolaje ze schabu z serem i pieczarkami 📖
Składniki:- 4 plastry schabu
- 100g sera żółtego
- 200g pieczarek
- 2 jajka
- 3 łyżki bułki tartej
- 2 łyżki oleju
- sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
1. Schab dokładnie umyj, osusz, a następnie delikatnie rozbij tłuczkiem do mięsa.
2. Ser żółty pokrój w cienkie plastry.
3. Pieczarki oczyść, umyj i pokrój w plasterki.
4. Na każdy plaster schabu połóż po kilka plasterków sera i pieczarek, a następnie delikatnie zawijaj ruloniki, spinając wykałaczkami.
5. Jajka roztrzep w miseczce, a w drugiej miseczce umieść bułkę tartą.
6. Ruloniki obtaczaj kolejno w jajku, a następnie w bułce tartej, dokładnie je panierując.
7. W dużym garnku lub patelni rozgrzej olej, a następnie smaż ruloniki na średnim ogniu z obu stron, aż staną się rumiane.
8. Po usmażeniu, przełóż ruloniki na papierowy ręcznik, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
9. Podawaj od razu, posypując solą i pieprzem do smaku.
Smacznego!