Przepis na dietetyczne leczo 📖

Składniki:
- 1 duża cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 cukinia
- 1 papryka czerwona
- 1 papryka żółta
- 2 marchewki
- 1 mała puszka pomidorów krojonych
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 1 łyżeczka oregano
- sól i pieprz do smaku
- oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:
1. Cebulę i czosnek obierz, a następnie pokrój w drobną kostkę.
2. Cukinię, papryki i marchewki obierz i pokrój w równą, niedużą kostkę.
3. Na dużej patelni wlej niewielką ilość oliwy z oliwek i rozgrzej.
4. Dodaj cebulę i czosnek, a następnie smaż przez około 2-3 minuty, aż cebula lekko zmięknie i zacznie się rumienić.
5. Dodaj cukinię, papryki i marchewki, smaż przez około 5 minut, mieszając od czasu do czasu.
6. W tym czasie na małej patelni podsmaż słodką paprykę przez około 1 minutę.
7. Do warzyw na dużej patelni dodaj podsmażoną paprykę, pomidory krojone, koncentrat pomidorowy, oregano, sól i pieprz. Wymieszaj wszystko.
8. Duś warzywa przez około 15 minut, aż będą miękkie, ale nie rozgotowane.
9. Podawaj jako danie główne z ugotowanym ryżem lub kaszą.

Smacznego!

Podobne przepisy

leczo warzywne dietetyczne
kopytka dietetyczne
donaty dietetyczne
dietetyczne dewolaje
risotto dietetyczne