Przepis na leczo warzywne dietetyczne 📖

Składniki:
- 1 cukinia
- 1 papryka czerwona
- 1 papryka żółta
- 1 cebula
- 2 pomidory
- 2 łyżki przecieru pomidorowego
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka papryki w proszku
- 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
- sól i pieprz do smaku
- natka pietruszki do dekoracji
- olej do smażenia

Instrukcje:
1. Obierz i pokrój wszystkie warzywa: cukinię, papryki, cebulę, pomidory i czosnek.
2. W dużym garnku rozgrzej olej, dodaj cebulę i czosnek, smaż przez kilka minut aż będą miękkie i lekko złociste.
3. Dodaj pokrojoną cukinię i smaż przez około 5 minut, aż się lekko zeszkli.
4. Dodaj papryki i smaż przez kolejne 5 minut, aż warzywa będą miękkie.
5. Dodaj przecier pomidorowy, przeciśnięte pomidory, paprykę w proszku, słodką paprykę w proszku, sól i pieprz do smaku. Mieszaj i gotuj na wolnym ogniu przez około 15-20 minut, aby smaki się połączyły.
6. Przed podaniem posyp leczo posiekaną natką pietruszki.

Smacznego!

Podobne przepisy

leczo warzywne
leczo warzywne z kiełbasą
leczo warzywne do słoików
leczo warzywne z cukinią
dietetyczne leczo