Przepis na dobry naleśniki na słono 📖
Oto przepis na pyszne naleśniki na słono:Składniki:
- 1 ½ szklanki mąki pszennej
- 2 szklanki mleka
- 2 jajka
- ½ łyżeczki soli
- 2 łyżki oleju
- 200g ulubionego sera (np. żółtego, feta, twarogu)
- Dodatki według upodobań (np. szynka, kurczak, pieczarki, kiełbasa, warzywa)
Instrukcje:
1. W dużym misce wymieszaj mąkę i sól.
2. Dodaj jajka, mleko i olej. Mieszaj, aż powstanie jednolite ciasto.
3. Odstaw ciasto na około 15 minut, aby odpoczęło.
4. Na patelni rozgrzej odrobinę oleju na średnim ogniu.
5. Wlej łyżkę ciasta na rozgrzaną patelnię i rozprowadź je równomiernie, aby powstał cienki naleśnik.
6. Smaż naleśnik przez kilka minut, aż stanie się lekko zrumieniony z jednej strony. Następnie odwróć go i smaż drugą stronę.
7. Powtórz te kroki, aż zużyjesz całe ciasto.
8. Po usmażeniu wszystkich naleśników, nadziewaj je ulubionym serem i dodatkami według własnych preferencji.
9. Zwiń naleśniki w rulony i podawaj na ciepło.
Smacznego!