Przepis na dorsza bez panierki 📖
Oto prosty przepis na dorsza bez panierki:Składniki:
- 2 filety z dorsza
- Sól i pieprz do smaku
- Sok z cytryny
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 ząbki czosnku, posiekane
Instrukcje:
1. Oczyść i opłucz filety z dorsza.
2. Posól i popieprz rybę z obu stron.
3. Skrop filety sokiem z cytryny, aby nadać im świeżości i delikatnego smaku.
4. W dużym rondlu rozgrzej oliwę na średnim ogniu.
5. Dodaj posiekany czosnek do rozgrzanej oliwy i smaż przez chwilę, aż zacznie się lekko rumienić.
6. Przełóż filety z dorsza do rondla i smaż przez około 4-5 minut z każdej strony, aż mięso będzie białe i lekko łatwo odłamywać się widelcem.
7. Podawaj gorące, udekorowane świeżymi ziołami lub skropione dodatkową porcją soku z cytryny.
Smacznego!