Przepis na dorsza po azjatycku 📖

Składniki:
- 2 filety dorsza
- 3 łyżki sosu sojowego
- 2 łyżki miodu
- 2 łyżeczki sosu rybnego
- 1 ząbek czosnku, posiekany
- 1 łyżeczka imbiru, starty
- 1 papryczka chili, posiekana
- 2 łyżki oleju roślinnego
- Sok z 1 limonki
- Posiekana kolendra do dekoracji

Instrukcje:
1. W misce wymieszaj sos sojowy, miód, sos rybny, czosnek, imbir, papryczkę chili, olej roślinny i sok z limonki.
2. Filety dorsza umieść w marynacie i odstaw na minimum 30 minut.
3. Rozgrzej patelnię na średnim ogniu i dodaj filety dorsza wraz z marynatą.
4. Smaż około 4-5 minut z każdej strony, aż dorsz będzie dobrze przysmażony i miękki w środku.
5. Podawaj dorsza posypanego posiekaną kolendrą jako dekorację.
6. Możesz podać go np. z ryżem jaśminowym i warzywami na parze.

Smacznego!

Podobne przepisy

wołowina po azjatycku
kurczaka po azjatycku
wątróbkę po azjatycku
makaron po azjatycku
pierś z kurczaka po azjatycku