Przepis na farsz do uszek z pieczarek 📖

Zgodnie z Twoją prośbą, oto przepis na farsz do uszek z pieczarek:

Składniki:
- 300 g pieczarek
- 1 mała cebula
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oleju roślinnego
- 1 łyżka masła
- Sól i pieprz do smaku
- Przyprawy: np. tymianek, natka pietruszki

Sposób przygotowania:
1. Pieczarki dokładnie umyj, osusz i pokrój na drobną kostkę.
2. Cebulę i czosnek obierz i drobno posiekaj.
3. Na patelni rozgrzej olej razem z masłem.
4. Wrzuć na patelnię cebulę i czosnek i smaż na złoty kolor.
5. Dodaj pokrojone pieczarki i duś na średnim ogniu, aż odparuje z nich nadmiar wody.
6. Dopraw farsz solą, pieprzem i wybranymi przyprawami. Możesz dodać również świeże zioła, takie jak tymianek czy natka pietruszki.
7. Kontynuuj duszenie jeszcze przez kilka minut, aż farsz będzie odpowiednio miękki.
8. Pozwól farszowi ostygnąć, a następnie użyj go do nadziewania uszek lub pierogów.

Farsz do uszek z pieczarkami jest gotowy! Możesz go użyć zarówno do tradycyjnych uszek, jak i połączyć z innymi nadzieniami. Smacznego!

Podobne przepisy

farsz uszek
farsz do uszek z mięsem
farsz do uszek z grzybami i kapustą
sos do uszek
nadzienie do uszek