Przepis na farsz na szarlotka 📖
Oto przepis na tradycyjny farsz do szarlotki:Składniki:
- 4-5 dużych, kwaśnych jabłek
- 2 łyżki cukru
- 1 łyżeczka cynamonu
- 2 łyżki bułki tartej
- 1 łyżka masła
Sposób przygotowania:
1. Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój w kostkę lub plastry (według preferencji).
2. Na patelni rozgrzej masło.
3. Dodaj pokrojone jabłka i smaż na średnim ogniu przez około 5-7 minut, aż jabłka staną się miękkie.
4. Dodaj cukier i cynamon, mieszaj dokładnie.
5. Smaż jabłka jeszcze przez około 2-3 minuty, aż cukier się roztopi i cukruje jabłka.
6. Na koniec dodaj bułkę tartą i dokładnie wymieszaj, aby farsz zgęstniał.
7. Przełóż farsz do miski i pozostaw do ostygnięcia.
Twój pyszny farsz jabłkowy do szarlotki jest gotowy! Możesz go teraz wykorzystać jako nadzienie dla swojego ulubionego ciasta szarlotki. Smacznego!