Przepis na fasolke po bretonsku z fasola z puszki 📖

Składniki:
- 2 puszki fasoli (np. czerwonej lub białej)
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 4 plastry boczku
- 2 plasterki pomidora
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- sól i pieprz do smaku
- natka pietruszki (do dekoracji)

Instrukcje:
1. Cebulę i czosnek posiekaj drobno, a boczek pokrój na małe kawałki.
2. Na patelni rozgrzej odrobinę oleju i zeszklij cebulę.
3. Dodaj czosnek i boczek, smaż przez kilka minut, aż boczek się zrumieni.
4. Dodaj pokrojony pomidor i smaż razem przez chwilę.
5. Następnie dodaj koncentrat pomidorowy i słodką paprykę, mieszaj przez kilka sekund.
6. Do sosu dodaj umyte i odcedzone fasolki z puszki.
7. Dopraw solą i pieprzem do smaku, mieszaj i gotuj na małym ogniu przez około 10-15 minut, aż wszystkie składniki się połączą.
8. Przed podaniem posyp fasolkę posiekaną natką pietruszki.

Smacznego!

Podobne przepisy

fasolkę po bretońsku z puszki
fasolka po bretońsku z kiełbasą z puszki
fasolkę po bretońsku
na fasolkę po bretońsku
fasolke po bretońsku do słoików