Przepis na filet z indyka brokuły 📖
Składniki:- 2 filety z indyka
- 2 główki brokułów
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
1. Brokuły dokładnie umyj i podziel na różyczki.
2. Filety z indyka opłucz i osusz.
3. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek.
4. Włóż filety na patelnię i smaż z każdej strony przez około 4-5 minut, aż staną się złote.
5. Dodaj brokuły do patelni i podsmażaj przez około 3-4 minuty, aż będą miękkie, ale nadal lekko chrupiące.
6. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę.
7. Dodaj przecierany czosnek do patelni i dokładnie wymieszaj z mięsem i brokułami.
8. Przypraw całość solą i pieprzem do smaku.
9. Podawaj bezpośrednio po przygotowaniu, np. z ryżem lub pieczywem.
Smacznego!