Przepis na filet z kurczaka z serem i szynką 📖
Składniki:- 2 filety z kurczaka
- 4 plastry sera żółtego
- 4 plastry szynki
- 2 łyżki sosu czosnkowego
- 2 łyżki oleju rzepakowego
- Sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
1. Filety z kurczaka delikatnie rozłóż na desce i dopraw solą i pieprzem z obu stron.
2. Na każdy filet połóż 2 plastry sera żółtego oraz 2 plastry szynki.
3. Zwiń filety, tak aby ser i szynka były zabezpieczone wewnątrz mięsa.
4. W rondlu rozgrzej olej rzepakowy i obsmaż filety z kurczaka z obu stron na złoty kolor.
5. Przełożone usmażone filety do naczynia żaroodpornego.
6. Każdy filet polej łyżką sosu czosnkowego.
7. Naczynie z filetami wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez około 20 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
8. Po upieczeniu wyjmij z piekarnika, odstaw na chwilę, aby przestygły.
9. Podawaj ciepłe, najlepiej z ulubionymi dodatkami, np. ziemniakami czy kaszą.
Smacznego!