Przepis na gołąbki przyślij 📖

Oto prosty przepis na gołąbki:

Składniki:
- 1 główka kapusty
- 500g mielonej wieprzowiny
- 1 cebula
- 1 szklanka ryżu
- 2 jajka
- 2 łyżki bułki tartej
- 1 litr bulionu warzywnego
- sól, pieprz do smaku
- 2 łyżki oleju

Wykonanie:
1. Rozgotuj kapustę w osolonym wrzątku, a następnie wyjmij liście.
2. Posiekaj cebulę i podsmaż ją na rozgrzanym oleju.
3. W misce wymieszaj mięso, cebulę, jajka, bułkę tartą, sól i pieprz. Dodaj ugotowany ryż i dokładnie wymieszaj.
4. Na każdy liść kapusty połóż porcję farszu i zawiń go, formując gołąbki.
5. Na dno garnka włóż kilka niewielkich liści kapusty, a następnie ułóż gołąbki. Zalej bulionem, tak by gołąbki były przykryte.
6. Gotuj gołąbki na małym ogniu przez około 1,5-2 godziny, aż mięso będzie miękkie.
7. Podawaj gołąbki gorące z ziemniakami, puree lub surówką.

Smacznego!

Podobne przepisy

gołąbki bez zawijania przyślij
jagodzianki przyślij
lasagne przyslij
mac and cheese przyslij
karpatke przyślij