Przepis na golonki indycze gotowane 📖

Składniki:
- 4 golonki indycze
- 2 marchewki
- 2 pietruszki
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- 2 liście laurowe
- 5 ziarenek ziela angielskiego
- sól i pieprz do smaku
- bulion warzywny (ok. 1 litra)
- olej do smażenia

Przygotowanie:
1. Golonki indycze dokładnie umyj i osusz.
2. Na rozgrzanym oleju obsmaż golonki z każdej strony, aby się lekko zarumieniły.
3. Marchewki i pietruszki obierz i pokrój na większe kawałki.
4. Cebulę i czosnek obierz i drobno posiekaj.
5. W dużym garnku rozgrzej olej i podsmaż cebulę i czosnek, aż staną się lekko przezroczyste.
6. Dodaj marchewki, pietruszki, liście laurowe i ziele angielskie. Smaż wszystko razem przez kilka minut.
7. Po chwili dodaj golonki do garnka. Następnie zalać wszystko bulionem warzywnym, tak aby przykrył mięso.
8. Dopraw solą i pieprzem według własnego smaku.
9. Przykryj garnek, zmniejsz ogień i gotuj golonki na wolnym ogniu przez około 2-3 godziny, aż mięso będzie miękkie i delikatne.
10. Podawaj golonki indycze gotowane z sosem i ulubionymi dodatkami, na przykład z ziemniakami lub kapustą kiszoną.

Smacznego!

Podobne przepisy

golonki indycze z szybkowaru
golonko indycze
golonka indycze
burgery indycze
golonki drobiowe