Przepis na gulasz serc drobiowych 📖

Składniki:
- 500g serc drobiowych
- 2 cebule
- 2 ząbki czosnku
- 2 marchewki
- 2 papryki czerwone
- 400g passaty pomidorowej
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 400ml bulionu drobiowego
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 1 łyżeczka mielonego kuminu
- 1 łyżeczka suszonego tymianku
- sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:
1. Serca drobiowe dokładnie umyj, oczyść z żył i pokrój na mniejsze kawałki.
2. Cebulę i czosnek obierz i drobno posiekaj.
3. Marchewki obierz i pokrój w plasterki, a papryki w paski.
4. Na dużą patelnię wlej olej i podsmaż na nim cebulę i czosnek, aż zmiękną.
5. Dodaj serca drobiowe i smaż na dużym ogniu przez kilka minut, aż się zrumienią z każdej strony.
6. Następnie dodaj marchewki i papryki do patelni i smaż jeszcze przez kilka minut.
7. Dodaj passatę pomidorową, koncentrat pomidorowy i bulion drobiowy. Wszystko razem dokładnie wymieszaj.
8. Dopraw gulasz solą, pieprzem, papryką, kuminem i tymiankiem. Wymieszaj raz jeszcze.
9. Całość gotuj na małym ogniu pod przykryciem przez około 1,5 godziny, aż serca drobiowe będą miękkie i delikatne.
10. Podawaj gorący gulasz serc drobiowych np. z ziemniakami lub kaszą. Smacznego!

Podobne przepisy

gulasz z serc drobiowych
gulasz z żołądków i serc drobiowych
gulasz z indyczych serc
gulasz z żołądków drobiowych z warzywami
krupnik na zoladkach drobiowych