Przepis na gulasz szegedynski na dziko 📖

Składniki:
- 1 kg mięsa z dzika
- 2 cebule
- 2 ząbki czosnku
- 2 papryki
- 4 pomidory
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 2 łyżki papryki słodkiej
- 1 łyżka papryki ostrej
- 1 łyżka suszonej oregano
- 1 łyżka suszonej mięty
- 2 liście laurowe
- 1 puszka fasoli czerwonej
- sól i pieprz do smaku
- olej do smażenia

Przygotowanie:
1. Mięso kroimy w kostkę, cebule w pół plasterki, papryki w paski, a pomidory w kostkę.
2. Na patelni rozgrzewamy olej i dodajemy mięso. Smażymy na złoty kolor, a następnie dodajemy cebulę i czosnek. Podsmażamy wszystko razem przez około 5 minut.
3. Dodajemy papryki i smażymy jeszcze przez 5 minut.
4. Do patelni dodajemy pomidory, koncentrat pomidorowy i przyprawy (paprykę słodką, paprykę ostrą, oregano, miętę i liście laurowe). Wszystko razem gotujemy na małym ogniu przez około 20 minut.
5. Po tym czasie dodajemy fasolę czerwoną i gotujemy jeszcze przez 10 minut.
6. Gulasz podajemy gorący, najlepiej z kawałkiem chleba.

Smacznego!

Podobne przepisy

wołowinę na dziko
udziec z indyka na dziko
no gulasz
gulasz
gulasz fit