Przepis na gulasz z indyka z warzywami obiad 📖

Składniki:
- 500 g mięsa z indyka (np. piersi)
- 2 cebule
- 2 marchewki
- 2 łodygi selera naciowego
- 2 ziemniaki
- 2 papryki czerwone
- 2 pomidory
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżka mąki
- 500 ml bulionu warzywnego
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- Sól, pieprz, papryka wędzona do smaku
- Natka pietruszki do posypania

Przygotowanie:
1. Mięso z indyka pokrój w kostkę.
2. Cebulę oraz czosnek posiekaj drobno, a marchewkę, seler, ziemniaki, papryki oraz pomidory pokrój na większe kawałki.
3. W garnku rozgrzej olej. Dodaj mięso i obsmaż, aż się zarumieni. Następnie wyjmij je z garnka.
4. Do tego samego garnka dodaj cebulę i czosnek. Smaż, aż staną się miękkie i lekko zarumienione.
5. Dodaj do garnka marchewkę, seler, ziemniaki, papryki oraz pomidory. Smaż całość przez kilka minut.
6. Dodaj mięso z powrotem do garnka. Dodaj mąkę i koncentrat pomidorowy. Wymieszaj wszystko razem tak, aby mięso i warzywa były pokryte mąką i koncentratem.
7. Zalej wszystko bulionem warzywnym. Dopraw solą, pieprzem oraz papryką wędzoną do smaku.
8. Gotuj gulasz na małym ogniu pod przykryciem przez około godzinę, aż mięso stanie się miękkie i warzywa zmiękną.
9. Podawaj gorący gulasz z indyka z ugotowanym ryżem lub kaszą oraz posypany natką pietruszki.

Smacznego!

Podobne przepisy

gulasz z indyka z warzywami
gulasz z indyka z warzywami na patelnię
gulasz z indyka z warzywami thermomix
prosty gulasz z indyka z warzywami
dobry gulasz z indyka z warzywami