Przepis na halibut w sosie kurkowym 📖

Składniki:
- 4 filety halibuta
- 200g świeżych kurek
- 1 cebula, posiekana
- 2 ząbki czosnku, posiekane
- 200ml śmietanki kremówki
- 2 łyżki masła
- Sól i pieprz do smaku
- Natka pietruszki do dekoracji

Instrukcje:
1. Na patelni rozgrzej masło i zeszklij cebulę oraz czosnek.
2. Dodaj kureczki i smaż przez kilka minut, aż będą miękkie.
3. Wlej śmietankę kremówkę i gotuj na wolnym ogniu przez kilka minut, aż sos zgęstnieje.
4. Dopraw sos solą i pieprzem według własnego smaku.
5. W międzyczasie na drugiej patelni usmaż filety halibuta z obu stron na złoty kolor.
6. Na talerze rozłóż filety halibuta i polej je przygotowanym sosem kurkowym.
7. Posyp potrawę posiekaną natką pietruszki, aby nadać jej świeżości.
8. Podawaj od razu, najlepiej z ulubionymi dodatkami, na przykład z ziemniakami lub warzywami na parze.

Smacznego!

Podobne przepisy

indyka w sosie kurkowym
makaron w sosie kurkowym
filet z kurczaka w sosie kurkowym
pyszne polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym
halibut w sosie