Przepis na indyk cukinia 📖

Przepis na indyk z cukinią:

Składniki:
- 500 g filetów z indyka
- 2 cukinie
- 2 ząbki czosnku
- 1 cebula
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka suszonego oregano
- Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:
1. Filety z indyka umyj, oczyść z ewentualnych błon i pokrój na mniejsze kawałki.
2. Cebulę i czosnek obierz, a następnie posiekaj na drobne kawałki.
3. Cukinie umyj i pokrój na plasterki o grubości około pół centymetra.
4. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek, dodaj posiekane warzywa (cebula i czosnek) i smaż na złoty kolor.
5. Po chwili dodaj pokrojone wędliny z indyka i smaż razem przez około 5 minut.
6. Następnie dodaj plasterki cukinii, posyp oregano, dopraw solą i pieprzem według uznania.
7. Smaż wszystko razem przez kolejne 7-10 minut, aż cukinia będzie miękka, a mięso indyka w pełni ugotowane.
8. Na koniec sprawdź, czy danie jest odpowiednio doprawione i podawaj.

Smacznego!

Podobne przepisy

indyk z cukinią
indyk w warzywach
indyk z szybkowaru
indyk z warzywami
indyk szpinak