Przepis na jabłka w cieście naleśnikowym 📖

Składniki:
- 4 jabłka
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1 szklanka mleka
- 2 jajka
- 2 łyżki cukru
- 1 łyżeczka cynamonu
- olej do smażenia

Sposób przygotowania:
1. Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój w cienkie plasterki.
2. W misce wymieszaj mąkę, mleko, jajka, cukier i cynamon, aż powstanie jednolite ciasto.
3. Na patelni rozgrzej olej.
4. Zanurz plasterki jabłek w cieście i od razu przełóż na rozgrzaną patelnię.
5. Smaż na złocisty kolor z obu stron, około 2-3 minuty z każdej strony.
6. Gdy nalesniki z jabłkami będą gotowe, przekładaj je na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
7. Możesz posypać je cukrem pudrem lub podawać z bitą śmietaną lub lodami.

Smacznego!

Podobne przepisy

rybę w cieście naleśnikowym
nuggetsy w cieście naleśnikowym
sushi w cieście naleśnikowym
pierś z kurczaka w cieście naleśnikowym
filet z kurczaka w ciescie nalesnikowym